hamamdoek

Hamamdoek

Een hamamdoek is een veelzijdig stukje textiel. Ideaal om mee te nemen naar de sauna, maar ook een gevierde gast in de vakantie koffer. Deze handdoek is lekker dun en compact, dus hij vraagt weinig ruimte, neemt uitstekend vocht op en is snel droog.

De hamamdoek is in verschillend uitvoeringen beschikbaar. Hij kan de kwaliteit hebben van een katoenen theedoek. Een super snelle en dunne droger dus. Heel geschikt om je in te wikkelen in de sauna of op het strand. Deze doek is ook verkrijgbaar in terry kwaliteit. Dit betekend dat hij een twee verschillende kanten heeft. Een zachte kant van badstof en glad geschoren kant. Hij blijft mooi dun, past in elke koffer en is ook heel geschikt als handdoek op het strand.

Oorsprong van de hamamdoek

Waar komt de hamamdoek vandaan? Een tiental jaar geleden zagen we deze doeken zelden.
De oorsprong ligt in de Turkse badhuizen. Door de speciale samenstelling van het katoen, droogt hij zeer snel. Ideaal dus! Inmiddels zijn er veel meer toepassingen te bedenken, zoals mee op vakantie, en een fijne doek om jezelf in te wikkelen. Een bijkomend voordeel is, dat hij goed wasbaar is. Hij neemt weinig ruimte in, in de wasmachine, en is super snel droog. Ook is de hamamdoek verkrijgbaar in vele mooie kleuren.

Laat je handdoek borduren!

Net als al onze andere handdoeken is de hamamhanddoek beschikbaar om te laten borduren. Vink deze optie aan bij het aankoopproces en ontwerp een unieke handdoek. Bekijk ons assortiment en bestel nu jouw perfecte hamamdoek!